Οι παρεμβάσεις της Ενωσης Δικαστών και οι υπόνοιες για μεθοδεύσεις

Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση Novartis προκαλούν αναταράξεις και στους κόλπους της Δικαιοσύνης, που μοιάζει να μοιράζεται σε στρατόπεδα, τα οποία προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτούν οι κινήσεις της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία επιλέγει, κατά παράβαση του θεσμικού ρόλου της, να τοποθετηθεί με τρόπο που μπορεί κάποιος να σχολιάσει ότι υποδηλώνει πολιτική προτίμηση;

Αν και στο καταστατικό της προβλέπεται ότι «η ένωση παραμένει αδέσμευτη από τη διοίκηση και από κάθε πολιτική επιρροή», και πως βασικός γνώμονάς της είναι «η καθολική προστασία όλων ανεξαίρετα των μελών της», δεν ένιωσε την υποχρέωση να υψώσει ασπίδα προστασίας για τους εισαγγελείς Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση και κατηγορούνται από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis ακόμη και ως μέλη συμμορίας.

Ωστόσο, τα ανακλαστικά της ήταν άμεσα όταν αποκαλύφθηκε η κίνηση πρωτοκλασάτων μελών της για τη συλλογή υπογραφών, προκειμένου το υπό έρευνα σκάνδαλο να το χειριστεί εφέτης. Σε αυτή την περίπτωση διαμαρτυρήθηκε, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις θεσμικά ανεπίτρεπτες και νομικά εσφαλμένες. 

Η ένωση φαίνεται ότι επιφυλάσσει για τον εαυτό της και μόνο το δικαίωμα να εκφράζει γνώμη για τη Δικαιοσύνη, αφού έσπευσε να κατακεραυνώσει την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου επειδή… τόλμησε να εκφράσει δημόσια τη νομική άποψή της, διαφωνώντας για το θέμα της σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών. Η σύγκριση της υπόθεσης Novartis με αυτήν της Χρυσής Αυγής είναι τουλάχιστον άστοχη. Κι αυτό γιατί είναι γνωστό ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής αφορούσε αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου και όχι σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν πολιτικοί, αλλά και κρατικοί αξιωματούχοι. 

Ο ρόλος της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης απαιτεί κινήσεις ψύχραιμες, ουδέτερες, που δεν αφήνουν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις, οι οποίες υποκρύπτουν υπόνοιες μεθόδευσης ώστε η πολύκροτη υπόθεση να οδηγηθεί στα χέρια εφέτη ανακριτή, με στόχο την καθυστέρηση ή ακόμη και τη χειραγώγησή της.

Ρεπορτάζ
Μαρία Ζαχαροπούλου

 

Πηγή: http://www.dimokratianews.gr/content/83401/epipleon-300-giatroi-se-lista-tis-novartis

Poll: ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ;

Joomla forms builder by JoomlaShine

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας

Login

Who's online

We have 10 guests and no members online