ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Horizontal line created with hyphen AutoFormatHorizontal line created with hyphen AutoFormatHorizontal line created with hyphen AutoFormat

 Αθήνα  6 Οκτωβρίου 2017

Το Προεδρείο της ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ και ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ και ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, συναντήθηκε χθες (5 Οκτωβρίου 2017), με την Υπουργό Εργασίας κ. Έφη  Αχτσιόγλου και τον Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο και συζήτησε το θέμα των πρόσφατων μειώσεων των συντάξεων των Δικαστικών Λειτουργών με το ν.4387/2016.

Κατά τη συζήτηση, η οποία διενεργήθηκε σε θετικό κλίμα, με την παρουσία  της Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Βασιλικής Θάνου, Επιτίμου Προέδρου του Αρείου Πάγου, το Προεδρείο της Ένωσης  εξέθεσε στους Υπουργούς, ότι οι συντάξεις των Δικαστικών Λειτουργών πρέπει να τελούν σε αναλογία  σε σχέση με τις αποδοχές των εν ενεργεία Δικαστικών Λειτουργών , οι οποίες διασφαλίζονται από το άρθρο 88 του Συντάγματος, προς προστασία της ανεξαρτησίας του Δικαστή, καθώς και ότι με τις πρόσφατες μειώσεις των συντάξεων τίθεται πλέον σε κίνδυνο η αξιοπρεπής διαβίωση τους.  

Επίσης τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της καταβολής του υπολειπόμενου ποσοστού 50% εκ των οφειλομένων αναδρομικών.

Κατά τη συζήτηση,  διευκρινίστηκαν τα εξής:

1) Οι διατάξεις του ν.4387/2016 προβλέπουν μεταβατικό χαρακτήρα ρύθμισης, που αφορά ΜΟΝΟΝ όσους έχουν καταστεί  συνταξιούχοι μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, δηλαδή μέχρι 12-5-2016. Επομένως δεν  αφορά όσους συνταξιοδοτήθηκαν  στις 30-6-2016 και 30-6-2017.

2) Η ρύθμιση είναι ενιαία και εφαρμόζεται σ’ όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου (πολιτικούς και στρατιωτικούς) ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ  και χωρίς οποιαδήποτε διαφοροποίηση.

3) Με τη ρύθμιση τίθεται ένα διπλό ανώτατο όριο ,αφενός μεν δεν καταβάλλεται καμία ατομική σύνταξη κατά το μέρος που υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ και αφετέρου δεν καταβάλλεται συνολικό άθροισμα από τυχόν περισσότερες συντάξεις (κύριες ή επικουρικές) κατά το μέρος που υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ.

4) Με τη ρύθμιση  δεν επέρχεται  μόνιμη  μείωση συντάξεων κατά το ποσό που υπερβαίνει το ως άνω διπλό πλαφόν αλλά μόνο ΑΝΑΣΤΟΛΗ καταβολής του υπερβαίνοντος ποσού μέχρι και την 31-12-2018.

Οι Υπουργοί (κ. Έφη Αχτσιόγλου  και Αν. Πετρόπουλος ), καθώς και η επίτιμη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και Προϊσταμένη του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού  κ. Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, δεσμεύτηκαν ότι θα μεριμνήσουν  ώστε να ορισθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τη συζήτηση των ανωτέρω θεμάτων.

ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Horizontal line created with hyphen AutoFormatHorizontal line created with hyphen AutoFormatHorizontal line created with hyphen AutoFormat

 

Poll: ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ;

Joomla forms builder by JoomlaShine

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας

Login

Who's online

We have 6 guests and no members online